Navigácia

  • Naši študenti na prestížnej celoslovenskej súťaži v počítačových sieťach

    Dňa 9. apríla 2024 sa uskutočnil 19. ročník celoslovenskej študentskej súťaže Networking Academy Games (NAG 2024) na Fakulte riadenia a informatiky  Žilinskej univerzity v Žiline.

    Prestížna súťaž umožnila žiakom prezentovať svoje vedomosti z oblasti počítačových sietí, ktoré získali štúdiom v rámci Sieťového akademického programu na svojej škole.

    Od študentov sa očakávali vedomosti na úrovni priemyselnej certifikácie CCNA (CCNA 200-125). Súťaže sa zúčastnili študenti  IV.D triedy, odboru Informačné a sieťové technológie.  Naši študenti sa zúčastnili kategórie HS3 (3-členné družstva) a kategórií UNI (jednotlivci). Kategória HS3 pozostávala z 3 rôznych zadaní: topológia v Cisco Packet tracert, Wireshark a zostavenie topológie pomocou protokolu CDP.

    V kategórií HS3 (trojčlenné družstvá) sa Filip Geletka, Jakub Jendral a Boris Ledecký umiestnili na 3. mieste (v praktickej časti mali najväčší počet bodov z celého Slovenska) a družstvo v zložení Damián Martin Maro, Zdenko Sokolovský a Florián Žifčák umiestnili na 5. mieste z celkového počtu 29 súťažiacich družstiev z celého Slovenska. V kategórii UNI Matej Motyka získal 21. miesto a  Marek Novotný 24. miesto.

    Súťaž NAG organizuje spoločnosť Cisco Systems Slovakia v spolupráci s Akademickým podporným centrom programu Sieťových akadémií Cisco pri Fakulte elektrotechniky a informatiky Technickej univerzite v Košiciach, inštruktorskými vzdelávacími centrami pri Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Fakulte riadenia a informatiky Žilinskej univerzite v Žiline.

    Našim študentom blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov! 

    Henrieta Tarajčáková, vyučujúca

  • Olympiáda kritického myslenia

    Dňa 19. marca 2024 sa uskutočnilo krajské kolo OLYMPIÁDY KRITICKÉHO MYSLENIA on line formou.

    Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Našu školu reprezentovali: Samuel Graus I.A, Sebastián Kokoruďa I.A v prvej kategórii a Tea Tomčíková III.A, Oliver Duľa III.A v druhej kategórii.

    Po zverejnení výsledkov dňa 12.04.2024 sa Samuel Graus z I.A stal úspešným riešiteľom.

    Samuelovi blahoželáme a ďakujeme všetkým súťažiacim za ochotu zapojiť sa!

    Katarína Keritová, vyučujúca

     

  • ZENIT v elektronike - celoslovenské kolo

    ZENIT v elektronike - celoslovenské kolo

    V dňoch 18. - 21.3. 2024 sa na SŠ - SOŠ elektrotechnickej v Banskej Bystrici uskutočnilo celoštátne kolo súťaže ZENIT v elektronike. Zúčastnil sa na ňom aj náš študent Štefan Bandžuch z 2.B. Témou 40. ročníka bolo "Meranie neelektrických veličín". Súčasťou súťaže bola teoretická časť, komplexný projekt a praktická časť - referenčný teplomer.

    Náš študent obsadil v kategórii B - žiaci 1. a 2. ročníka výborné 5. miesto.

    Blahoželáme.

    Vladimír Dronzek

    vysledky_elektronika_B.pdf   fotoalbum

  • Strieborný piest SMC 2024

    Dňa 15. marca 2024 sa uskutočnil 2. ročník súťaže Skills Slovakia - STRIEBORNÝ PIEST SMC 2024. Vo vzdelávacom stredisku KIA Slovakia Gbeľany sa zišlo 26 tímov zo slovenských stredných odborných škôl. Našu školu reprezentovali žiaci 4.C (mechatronika): Andrej Kočiš, Filip Toporcer a Tomáš Vengrin, ktorí spolu v šiestich súťažných disciplínach zameraných na oblasť pneumatiky a elektropneumatiky získali krásne 6. miesto (z 26 v rámci Slovenska) a celkovo sa umiestnili na 22. mieste (zo 62 tímov v rámci medzinárodnej súťaže Česko a  Slovensko).

    Blahoželáme!

    Lukáš Dzurenda, vyučujúci

    fotoalbum 

  • Stredoškolská odborná činnosť 2024

    Stredoškolská odborná činnosť 2024

    Dňa 21. februára 2024 sa uskutočnilo školské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ). V aule školy sa predstavilo desať súťažných prác.

    Svoje práce odprezentovalo 16 žiakov štvrtého ročníka. Žiaci, ktorí sa umiestnili na 1. a 2.mieste postupujú na krajské kolo SOČ. Výsledková listina je medzi fotkami.

    Blahoželáme.

    Martin Kokoruďa

    fotoalbum

  • KRAJSKÉ KOLO OLYMPIÁDY Z NEMECKÉHO JAZYKA

    KRAJSKÉ KOLO OLYMPIÁDY Z NEMECKÉHO JAZYKA

    V priestoroch Historickej auly Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach sa 15. februára 2024 konalo KRAJSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V NEMECKOM JAZYKU

    Našu školu v kategórii 2D reprezentovali Oliver Duľa z III. A triedy (odbor logistika) a Kristián Marušinský zo III.A triedy (odbor technické lýceum).

    V celkovom hodnotení obsadil Oliver Duľa pekné 2.miesto Kristián Marušinský 4.miesto.

    Obom súťažiacim srdečne blahoželáme.

    Mgr. Katarína Keritová

    diplom

     

  • Jubilejný 20. reprezentačný ples SPTŠ technickej

    Dňa 3. februára 2024 sa konal úspešný 20. reprezentačný ples  pre zamestnancov, študentov, rodičov, absolventov a priateľov školy. Toto očarujúce podujatie sa konalo v Koncertnej sále Reduty v Spišskej Novej Vsi a prinieslo množstvo zábavy a vzrušenia pre všetkých prítomných.

    Úvodná choreografia, pripravená študentmi 3. ročníka pod vedením ich tanečnej trénerky Mgr. Veroniky Kaľavskej, otvorila večer so štýlom a eleganciou. Svojim tanečným umením prispeli k atmosfére plesu aj minuloroční víťazi Sebastián Mojdek IV. E  s partnerkou Veronikou Pavlíkovou.  Ich vystúpenie prinieslo do sály vzrušenie a obdiv.

    Zábavným a vzrušujúcim zážitkom pre tanečníkov, ale aj divákov bola tanečná súťaž frekventantov. Tanečné čísla predvádzali nielen zručnosti a talent študentov, ale aj ich oddanosť a prácu, ktorú do prípravy vložili. Vrúcne gratulujeme všetkým súťažiacim párom, ktorí sa zúčastnili súťaže o titul kráľa a kráľovnej plesu. Výber bol náročný, pretože všetky páry urobili veľký pokrok a ich tanečné schopnosti a elegancia, s ktorou sa predvádzali boli na vyrovnanej úrovni.

    Nakoniec sa však museli vybrať víťazi. Titul kráľa a kráľovnej plesu získali Dávid Bašista III.ABibiána Kucková III.A, na 2.mieste sa umiestnil pár Tomáš Hudzík III.C a  Natália Perduľáková a 3. miesto obsadil pár Kristián Valas III.E a Lenka Košická.

    Všetci prítomní sa zapojili do plesovej atmosféry hlasovaním o najsympatickejší pár plesu. Toto ocenenie získal pár Tomáš Hudzík III.C a  Natália Perduľáková  svojím pozitívnym prístupom, priateľskosťou a schopnosťou rozveseliť všetkých okolo seba .

    Celý ples bol úspechom vďaka nadšeniu a úsiliu všetkých zúčastnených. Srdečne ďakujeme moderátorom plesu Laure Rumančíkovej II.AMatejovi Bartošovi II.D. Blahoželáme víťazom,  tešíme sa na ďalšie podobné udalosti a ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k vytvoreniu takéhoto nezabudnuteľného zážitku.

         Ing. Martina Kurucová, RNDr. Jana Ontková

    fotoalbum

     

  • ŠKOLSKÝ PLES

    ŠKOLSKÝ PLES


    Srdečne pozývame zamestnancov, študentov, rodičov, absolventov a priateľov školy na

     

     

    20. REPREZENTAČNÝ PLES
    Strednej priemyselnej školy technickej

    3. februára 2024 o 18.00 h
    Koncertná sála Reduty

     

    Cena vstupenky:   35 €

    Predaj vstupeniek:   Ing. M. Kurucová, RNDr. J. Ontková alebo sekretariát školy do 31. januára 2024

    Pozvánka

  • Olympiáda v anglickom jazyku - okresné kolo

    Olympiáda v anglickom jazyku - okresné kolo

    Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku sa konalo dňa 17. januára 2024 na Gymnáziu Javorová v Spišskej Novej Vsi. Z našej školy sa ho zúčastnil Pavol Petrás (II. A - odbor technické lýceum) a umiestnil sa na peknom 3. mieste.

    Srdečne gratulujeme!                                                     

    vyučujúce anglického jazyka

  • Naši študenti súťažili v kritickom myslení

    Naši študenti súťažili v kritickom myslení

    Dňa 12. decembra 2023 sa uskutočnilo školské kolo OLYMPIÁDY KRITICKÉHO MYSLENIA  online formou.

    Súťažilo sa v dvoch kategóriách. Našu školu reprezentovali v 1.kategórii: Samuel Graus a Sebastián Kokoruďa, obaja z  I.A - odbor technické lýceum. V 2.kategórii študenti Tea Tomčíková a Oliver Duľa, obaja z III.A - odbor logistika.

    Výsledky školského kola boli zverejnené 15. januára 2024, na základe ktorých v 1. kategórii obsadil 1. miesto Samuel Graus a v 2. kategórii  obsadil 1. miesto Oliver Duľa.

    Keďže všetci súťažiaci dosiahli v školskom kole viac ako 50%, postupujú ďalej priamo na krajské kolo, ktoré sa uskutoční 19. marca 2024.

    Všetkým súťažiacim blahoželáme a ďakujeme za ochotu zapojiť sa!

    Mgr. Katarína Keritová 

  • Vianočné sviatky 2023

    Vianočné sviatky 2023

    Všetkým našim študentom, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom prajeme pekné vianočné sviatky naplnené pokojom, láskou, porozumením a radosťou.

    V novom kalendárnom roku 2024 predovšetkým pevné zdravie, veľa pracovných úspechov a pohody v osobnom živote.

    Po zimných prázdninách a dovolenkách začína riadne vyučovanie v pondelok 8. januára 2024.

    -vedenie školy-

  • OZNAM

    Riaditeľ školy udeľuje dňa 22. decembra 2023 všetkým študentom riaditeľské voľno.

    RNDr. Ladislav Ruttkay

  • Víťazstvo na krajskom kole súťaže ZENIT v elektronike

    Víťazstvo na krajskom kole súťaže ZENIT v elektronike

    Dňa 30.11.2023 sa uskutočnilo krajské kolo súťaže ZENIT v elektronike. Teoretická časť pozostávala z testu a praktická časť z návrhu plošného spoja a jeho výroby. Našu školu reprezentovali štyria žiaci.

    V kategórii B (1. a 2. ročník) zvíťazil Štefan Bandžuch (II.B) a Dominik Juhás (II.B) obsadil 8. miesto.

    V kategórii A (3. a 4. ročník) obsadil Šimon Uhrín (III.E) 4. miestoSebastián Pitoňák (III.E) 6. miesto.

    Štefan Bandžuch postúpil na celoslovenské kolo.

    Všetkým blahoželáme.

    Vladimír Dronzek

    Vysledkova_listina

  • ZENIT WebDeveloper a Grafik – krajské kolo

    Na Gymnáziu sv. Tomáša Akvinského v Košiciach sa dňa 22. novembra 2023 uskutočnilo krajské kolo ZENITU v dvoch kategóriách, ktorého sa zúčastnili traja študenti našej školy.

    Kategória WebDeveloper
    Cieľom súťažnej práce bolo vytvoriť webovú stránku pre firmu ZenSki, ktorá prevádzkuje sieť lyžiarskych stredísk podľa stanovených požiadaviek. V tejto kategórii súťažili dvaja študenti. Na 2. mieste sa umiestnil Dávid Švihura III.A (študijný odbor technické lýceum) a na 13. mieste Filip Pramuk IV.D (študijný odbor informačné a sieťové technológie).

    Kategória Grafik
    Cieľom súťažnej práce bolo vytvoriť plagát a brožúru pre značku Qugrey podľa stanovených kritérií. V tejto kategórii súťažil Adrián Vronč III.D (študijný odbor informačné a sieťové technológie), ktorý sa umiestnil na 3. mieste.

     

    Všetkým študentom ďakujeme za reprezentáciu školy a víťazom srdečne blahoželáme!

    Jana Ontková, vyučujúca

  • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku 2023/2024

    Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku 2023/2024

    Dňa 27.11.2023 sa konalo školské kolo olympiády z nemeckého jazyka. Študenti súťažili v dvoch kategóriách. 1.kategória: prvý a druhý ročník a 2.kategória: tretí a štvrtý ročník. Spolu sa olympiády zúčastnilo 15 študentov.

    Študenti najskôr absolvovali písomnú časť, po nej ústnu. Po sčítaní bodov sa porota zhodla na nasledovnom poradí:

    1. kategória:

    1.miesto:  Samuel Kokavec II.C

    2.miesto:  Kristína Repaská I.A

    3.miesto:  Daniela Černická II.A

    2. kategória:

    1.miesto:  Oliver Duľa  III.A

    2.miesto: Kristián Marušinský  III.A

    3.miesto:  Tea Tomčíková III.A

    Víťazi 1. a 2.miesta z druhej kategórie postupujú  ďalej do okresného kola ONJ.

    Všetkým prítomným študentom ďakujeme za účasť a víťazom srdečne blahoželáme!

     

                                                                                                                                vyučujúce nemeckého jazyka

    fotoalbum

  • ZENIT v strojárstve - krajské kolo

    Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v spolupráci so Štátnym inštitútom odborného vzdelávania opäť vyhlásili dňa 29. novembra 2023 krajskú súťaž ZENIT v strojárstve. Cieľom súťaže ZENIT je vyhľadávať nadaných žiakov stredných škôl a podporovať ich rozvoj tvorivých kompetencií.

    Naša škola sa tejto súťaže zúčastňuje pravidelne. Súťaž sa konala na SOŠ priemyselných technológií v Košiciach. Z našej školy súťažili 4 žiaci zo 4. ročníka v dvoch kategóriách. V každej kategórií žiaci absolvovali teoretickú aj praktickú časť súťaže.

    Súťažili sme v kategórií A, ktorá bola zameraná na znalosti zo strojárstva v oblasti pevnostných výpočtov, kreslenia pomocou CAD a výrobných technologických postupov. V tejto kategórií sa na 3. mieste umiestnil Erik Machaj IV.B a na 4. mieste Richard Novotný IV.B.

    Kategória C bola zameraná na výrobný technologický postup súčiastky pomocou CNC technológií. V tejto kategórií sa naši žiaci umiestnili nasledovne - 3. miesto Matej Kellner IV.B a 4. miesto Filip Toporcer IV.C.

    Srdečne blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

    Ing. Mária Kačalová, Ing. Ivan Tomaščík
    vyučujúci

     

  • ZENIT v programovaní - krajské kolo

    Dňa 23.11.2023 sa uskutočnilo krajské kolo súťaže ZENIT v programovaní v 2 kategóriách.

    Kategóriu A (3. - 4. ročník) reprezentovali 5 študenti našej školy, ktorí sa z celkového počtu 77 študentov Košického samosprávneho kraja umiestnili nasledovne: na 24. mieste Tomáš Jakubec III.D, na 36. mieste Andrej Hamráček III.A, na 53. mieste Zdenko Sokolovský a Florián Žifčák IV.D a na 71. mieste Dávid Švihura III.A triedy.

    Všetkým študentom ďakujeme za reprezentáciu školy.

    RNDr. Jana Ontková, vyučujúca

  • ZENIT WebDeveloper - školské kolo

    Dňa 18.10.2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže ZENIT WebDeveloper. Súťaže sa zúčastnilo 10 študentov z 3. a 4. ročníka.

    Cieľom súťažnej práce bolo vytvoriť webovú stránku podľa stanovených požiadaviek pre firmu ZubZen, ktorá prevádzkuje zubnú kliniku.

    Najlepšie sa umiestnili študenti: Dávid Švihura III.A, Filip Pramuk IV.D a Damián Martin Maro IV.D.
     

    Všetkým študentom ďakujeme za účasť a víťazom blahoželáme.

    RNDr. Jana Ontková, vyučujúca

  • ZENIT Grafik - školské kolo

    Dňa 18.10.2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže ZENIT Grafik, ktorého sa zúčastnili 2 študenti 3. ročníka - Adrián Vronč z III.D a Juraj Perduľák z III.D triedy.

    Cieľom súťažnej práce bolo spracovať grafický vizuál pre spoločnosť FUTURE JOBS, ktorá sa špecializuje v oblasti hľadania a ponúkania pracovných miest. Študenti mali navrhnúť - 2 verzie billboardu pre pracovnú agentúru, 2 menovky zamestnancov a 2 pozadia na firemné PC či tablety.

    Na 1. mieste sa umiestnil Adrián Vronč a na 2. mieste Juraj Perduľák.
     

    Študentom ďakujeme za účasť a víťazovi blahoželáme.

    RNDr. Jana Ontková, vyučujúca

  • ZENIT v programovaní - školské kolo

    Dňa 17.10.2023 sa uskutočnilo školské kolo súťaže ZENITU v programovaní v dvoch kategóriách.

    V kategórii A (3. - 4. ročník) súťažilo 10 študentov, z ktorých sa najlepšie umiestnili - na 1. - 2. mieste Tomáš Jakubec III.D a Andrej Hamráček III.A s počtom bodov 161, na 3. mieste Maroš Sokolák IV.D s počtom bodov 152.
    Medzi úspešnými riešiteľmi sú aj študenti Florián Žifčák IV.D, Zdenko Sokolovský IV.D a Dávid Švihura III.A. Všetci títo študenti postupujú do krajského kola, ktoré sa uskutoční 23. novembra 2023.

    V kategórii B (1. - 2. ročník) súťažili 6 študenti, z ktorých nikto nebol úspešný.

    Srdečne blahoželáme a všetkým študentom ďakujeme za účasť.

    RNDr. Jana Ontková, vyučujúca

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná priemyselná škola technická
    Hviezdoslavova 6
    052 01 Spišská Nová Ves
  • (+421) 0534466249
    (+421) 0534466308

Fotogaléria