Navigácia

  • Náš študent úspešný aj na medzinárodnej súťaži v počítačových sieťach.

    Náš študent úspešný aj na medzinárodnej súťaži v počítačových sieťach.

    Dňa 12. júna 2021 sa konal 13. ročník medzinárodnej súťaže v počítačových sieťach AcadNet, organizovaná NetAcad partnerom v rumunskej Bukurešti.

     

    Jozef Džubák, žiak odboru Informačné a sieťové technológie,  sa umiestnil v kategórií Networking senior - CCNA R&S semester 1-4 na výbornom 6. mieste s úspešnosťou praktického testu na 91%.

    V rámci súťažiacich zo Slovenska sa Jozef umiestnil na 2. mieste.

     

    V medzinárodnom kole súťažiaci riešili on-line vedomostný test (časový limit max. 50 minút) a taktiež on-line praktickú  úlohu v programe Cisco Packet Tracer (časový limit max. 60 minút). Od študentov sa očakávali vedomosti na úrovni priemyselnej certifikácie CCNA R&S 1-4. Keďže išlo o on-line súťaž, nahrávanie obrazovky a kamery boli povinné  s dostupným softvérom OBS (Open Broadcaster Software).

     

    Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

     

    Ing. Henrieta Tarajčáková

    výsledková listina

  • Výborné umiestnenie prváka v krajskom kole Fyzikálnej olympiády

    Výborné umiestnenie prváka v krajskom kole Fyzikálnej olympiády

    Peter Hudák, žiak I.A triedy (technické lýceum), preukázal nadštandardné vedomosti z fyziky v krajskom kole Fyzikálnej olympiády kategórie D, ktorá sa konala 12. mája 2021 on-line formou.

    V silnej konkurencii žiakov gymnázií Košického kraja obsadil víťazné 3. miesto.


    Petrovi srdečne blahoželáme, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy a prajeme veľa ďalších úspechov!

     

    Mgr. Terezia Petreková

    Výsledková listina: krajské kolo Fyzikálnej olympiády

  • Náš študent boduje v prestížnej informatickej súťaži

    Náš študent boduje v prestížnej informatickej súťaži

    Dňa 21. apríla 2021 sa uskutočnil 16. ročník celoslovenskej študentskej súťaže Networking Academy Games (NAG 2021). Prestížna súťaž umožnila žiakom prezentovať svoje vedomosti z oblasti počítačových sietí, ktoré získali štúdiom v rámci Sieťového akademického programu na svojej škole.

    Náš štvrták Jozef Džubák  z odboru Informačné a sieťové technológie sa umiestnil na výbornom 7. mieste z celkového počtu 65 súťažiacich.

    Súťaž NAG organizuje spoločnosť Cisco Systems Slovakia v spolupráci s Akademickým podporným centrom programu Sieťových akadémií Cisco pri Fakulte elektrotechniky a informatiky, Technickej univerzite v Košiciach, inštruktorskými vzdelávacími centrami pri Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Fakulte riadenia a informatiky, Žilinskej univerzite v Žiline.

    V rámci národného kola súťažiaci riešili on-line vedomostný test (časový limit max. 30 minút) a taktiež on-line praktickú  úlohu (časový limit max. 60 minút).

    Od študentov sa očakávali vedomosti na úrovni priemyselnej certifikácie CCNA (CCNA 200-125).

    Nášmu študentovi srdečne blahoželáme a prajeme ďalšie úspechy!

    Ing. Henrieta Tarajčáková

    fotoalbum NAG 2021

  • STROJÁR INOVÁTOR

    STROJÁR INOVÁTOR

    Ocenenie študenta za originalitu

    Dňa 8. apríla 2021 sa uskutočnila online prezentácia 13 prihlásených prác v súťaži Strojár – Inovátor.  Túto súťaž vyhlasuje Strojnícka fakulta TU v Košiciach. Cenu dekana za originalitu, výnimočnosť a inovatívny charakter získal žiak 4. B triedy Pavol Hrušovský s prácou „Babetta – trojkolka“.

    Celoslovenské kolo SOČ sa konalo 28. 4. 2021 online formou. Našu školu reprezentovali dve práce, ktoré postúpili z krajského kola. Veľký úspech dosiahol Pavol Hrušovký v kategórii 09 strojárstvo, hutníctvo, doprava s prácou „Babetta – trojkolka“, ktorý sa umiestnil na 2. mieste.

    Ing. Iveta Ďurašová

    fotoalbum Strojár - Inovátor

  • KRAJSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

    KRAJSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

    Dňa 10. 2. 2021 sa konalo ONLINE krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Súťaž pozostávala z dvoch častí – písomnej a ústnej. V kategórii 2D (SOŠ) získal Adam Szilvási (IV.C) krásne 2. miesto.

    Adamovi srdečne blahoželáme.

    vyučujúce anglického jazyka

  • Krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku

    Krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku

    9.februára 2021 sa uskutočnilo krajské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Kvôli súčasnej nepriaznivej situácii prebehlo on line formou.

    Našu školu reprezentoval víťaz okresného kola Adam Broško z III.A triedy. Úspešne absolvoval písomnú časť – gramatický test a pokračoval ústnou skúškou, ktorá prebehla prostredníctvom videohovoru so skúšajúcimi.

    V celkom hodnotení sa Adam umiestnil na peknom štvrtom mieste.

    Tešíme sa z jeho úspechu a srdečne mu blahoželáme!

    Vyučujúce nemeckého jazyka

  • Parkovisko pre žiakov slúži svojmu účelu

    Škola vyšla v ústrety žiakom, ktorí z okolitých obcí a miest dochádzajú do školy autom. Na bývalom asfaltovom ihrisku vytvorila parkovisko s kapacitou 35 parkovacích miest

    Žiaci, štvrtáci, môžu do školy cestovať bezpečne a zároveň nemusia hľadať parkovanie mimo areálu školy.

    Využitie parkoviska prekonalo očakávania...

     

    riaditeľ školy

  • ŠTVRTÁCI SA OPÄŤ VRACAJÚ DO ŠKOLY

    Milí žiaci, štvrtáci,

    na základe pokynov Ministerstva školstva Vám oznamujem, že od utorka 13.04.2021 nastupujete do školy a začína pre Vás prezenčné vyučovanie.

    1) Vyučovať sa bude podľa platného rozvrhu hodín, žiaci 1.-3. ročníka sa budú vyučovať naďalej doma.

    2) K vstupu do budovy školy budete potrebovať potvrdenie o negatívnom teste nie staršie ako 7 dni.Testovať sa môžete v zriadených mobilných odberových miestach (MOM).Výsledok testu preukážete pedagogickému dozoru pri vstupe do budovy školy.

    3) V pondelok 12.04.2021 bude Vaše vyučovanie prebiehať ešte dištančnou formou.

    4) Naďalej platia všetky bezpečnostné opatrenia - respirátor počas celého dňa (prestávky aj vyučovacie hodiny), dezinfekcia rúk a odmeranie teploty pri vstupe do budovy školy, rozostupy.

    5) Od utorka 13.04.2021 bude v prevádzke aj školská jedáleň. Ak sa chce niekto odhlásiť z obedu, urobí to najneskôr v utorok do 8.00 h.

    6) Chcem upozorniť, že prímestská autobusová a čiastočne aj mestská doprava funguje v mimoriadnom režime. Preto ak dochádzate, overte si spojenie.

    7) Pre žiakov, ktorí prídu do školy autom bude naďalej k dispozícii novozriadené parkovisko na bývalom asfaltovom ihrisku.Aj títo žiaci vstupujú do budovy školy hlavným vchodom alebo zadným vchodom v COV - aj pre nich platí výsledok testu, meranie teploty a dezinfekcia rúk.

    8) Domov mládeže zatiaľ nebude v prevádzke.

    9) Podrobnejšie informácie nájdete v pokyne Ministerstva školstva s názvom Návrat do škôl (od 12.04.2021)

    riaditeľ školy

  • "Môj výrobok"

    "Môj výrobok"

    Školská online súťaž "Môj výrobok". Zapojte sa! Hlasujte do 30. apríla 2021!

    Viac na facebooku Žiackej školskej rady pri SPŠ technickej v SNV

    Tím Žiackej školskej rady pri SPŠ technickej v SNV

    ONLINE súťaž Môj výrobok - plagát

     

  • OPÄŤ DIŠTANČNE

    Milí študenti, štvrtáci,

    v priebehu dnešného večera sa zmenila situácia ohľadom Vášho prezenčného vzdelávania, ktoré prebiehalo včera a dnes.

    Pokyn predsedu Košického samosprávneho kraja ukladá riaditeľom škôl, aby po zvážení všetkých prevádzkových podmienok, dňom 03.03.2021 prerušili prezenčnú formu výučby a zabezpečili dištančné vzdelávanie. 

    Na základe vyššie uvedeného zajtra už nenastúpite na vyučovanie do školy, ale vzdelávať sa budete opäť dištančnou formou z domu. Pre dištančné vzdelávanie platia tie isté pravidlá, ktoré platili doteraz.

    Verím, že zodpovedným prístupom sa dokážete pripraviť aj touto formou na úspešné ukončenie štúdia.

     

    riaditeľ školy

    aktualizované: 02.03.2021 o 20.56 h

  • ZENIT v strojárstve

    ZENIT v strojárstve

    V dňoch 20.; 21. a 27. októbra 2021 sa konalo školské kolo súťaže Zenit v strojárstve. Súťažili žiaci zo študijného odboru strojárstvo a študijného odboru mechatronika. V našej škole do súťaže zapájame žiakov už od 2. ročníka, aby postupne naberali skúsenosti  oblasti strojárstva. Spolu súťažilo 21 žiakov v samostatných kategóriách: šesť druhákov, osem tretiakov a sedem štvrtákov.

    Umiestnenie v kategórii A – 2. ročník:
    1. miesto Andrej Kočiš II. C
    2. miesto Erik Machaj II. B
    3. miesto Matej Kellner II. B

    Umiestnenie v kategórii B – 3. ročník:
    1. miesto Maximilián Truhan III. B
    2. miesto Dominik Bies III. B
    3. miesto Matúš Macejko III. C

    Umiestnenie v kategórii C – 4. ročník:
    1. miesto Lukáš Koška IV. B
    2. miesto Lukáš Valenčík IV. B

    3. miesto Marek Macejko IV. C

    Srdečne blahoželáme.
    Koncepcia súťaže kladie dôraz na kategóriu 4. ročníka, z ktorej právo účasti na Krajskom kole majú prví dvaja. Vzhľadom na to, že Lukáš Valenčík si ako víťaz školského kola v CNC programovaní zvolil pre účasť na Krajskom kole CNC programovanie, tak ho v príslušnej kategórii nahradí Marek Macejko zo IV. C triedy.

    Krajské kolo sa uskutoční v utorok 23. 11. 2021. Držíme našim palce!

    Ing. Jozef Kocurek

    fotoalbum

  • Výborné umiestnenie našej školy na košickom maratóne

    Výborné umiestnenie našej školy na košickom maratóne

    Dňa 3. Októbra 2021 sa uskutočnil 98. ročník Medzinárodného maratónu mieru (MMM) v Košiciach, ktorý je najstarším maratónom v Európe. Našu školu v kategórii štafetový beh (12-9-12-9 km) reprezentoval tím v zložení: Ing. Lukáš Dzurenda, Filip Pukluš (3.C), Ezra Gregoire (4.A) a Jakub Matiščík (3.C). V konkurencii viac ako 140 štafetových tímov sa nám podarilo vybehať krásne 9. miesto s celkovým výsledným časom 3:25:44.

    V projekte Juniorskej štafety MMM sme sa umiestnili na 3. mieste. MMM bol pre celý tím nezabudnuteľným zážitkom. Vo viacerých kategóriách bežalo vyše 7000 bežcov a v uliciach historických Košíc nám na každom km fandili známi i neznámi športoví nadšenci.

    Už teraz sa tešíme a poctivo trénujeme na ďalší ročník MMM.

    Lukáš Dzurenda

    fotoalbum   VysledkyStafety.pdf   KSK_Juniorska_stafeta-poradie.xlsx

  • Naši mechatronici prvýkrát na európskej súťaži

    Naši mechatronici prvýkrát na európskej súťaži

    V dňoch od 21.9.2021 do 27.9.2021 sa žiaci IV.C triedy Marek Macejko a Miloš Neuvirth zúčastnili európskej súťaže Euroskills v rakúskom Grazi. Reprezentovali Slovensko v odbore mechatronika.

    Súťaž prebiehala tri dni a cieľom bolo správne poskladať a naprogramovať mechatronický modulárny systém. V konkurencii európskych krajín sa naši žiaci umiestnili na 9. mieste.

    Pre chlapcov to bola úžasná skúsenosť.  Vďaka reprezentácií školy a Slovenska stretli množstvo skvelých ľudí nielen zo Slovenska, ale aj z iných krajín Európy.

    Martin Kokoruďa

    fotoalbum

  • Riaditeľské voľno

    Na základe Pokynu predsedu KSK č. 12/2021 udeľujem všetkým žiakom školy

    riaditeľské voľno na deň 14.09.2021 (utorok)

    z dôvodu návštevy Svätého Otca (pápeža Františka) na Slovensku.

     

    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

     

  • Samotestovanie žiakov školy

    Škola má k dispozícii na odovzdanie súpravy Ag testov pre žiakov, ktorí si ich objednali. Triedni učitelia ich rozdajú dnes - 13.09.2021.

    Podľa pokynov, ktoré musíme dodržať:

    1)  K testom, dostanú žiaci aj návratku o prevzatí, ktorú rodičia podpíšu.
    Podpísanú návratku odovzdajú triednemu učiteľovi. Štvrtáci (plnoletí žiaci) podpíšu prevzatie priamo pri preberaní testov.

    2)  Každé použitie testu je potrebné nahlásiť do systému EduPage. Je k tomu k dispozícii samostatná ikona (ÚVOD - Žiadosti/vyhlásenia - Domáci Ag test-výsledok).
    Odporúčané dni na samotestovanie sú štvrtok a pondelok a v prípade príznakov ochorenia.

    3)  Návod na použitie samotestov je v prílohe, resp. zverejnený na webovej stránke školy. Inštruktážne video je aj na internete na YouTube - https://youtu.be/bihiBgpM9pc.


    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy


    Samodiagnosticky Ag test - navod na pouzitie

    Sprievodca pre samotestovanie Ag testami Covid-19

    Preberaci protokol Ag samotestov

  • ŠTVRTÁCI SA VRACAJÚ DO ŠKOLY

    Milí žiaci, štvrtáci,

    na základe usmernenia nášho zriaďovateľa Vám oznamujem, že od pondelka 01.03.2021 nastupujete do školy a začína pre Vás prezenčné vyučovanie.

    1) Vyučovať sa bude podľa platného rozvrhu hodín, žiaci 1.-3. ročníka sa budú vyučovať naďalej doma. Žiaci z okresu Rožňava vzhľadom na prijaté opatrenia zatiaľ do školy nemôžu nastúpiť.

    2) K vstupu do budovy školy budete potrebovať potvrdenie o negatívnom teste nie staršie ako 3 dni. Znamená to testovanie v piatok, sobotu alebo nedeľu.Testovať sa môžete v zriadených mobilných odberových miestach (MOM). Ich zoznam prikladáme v prílohe, alebo ich nájdete na stránke www.korona.gov.sk. V škole nebude zriadené odberové miesto. Výsledok testu preukážete pedagogickému dozoru pri vstupe do budovy školy.

    3) Výsledok testu taktiež oznámite svojim triednym učiteľom do nedele do 17.00 h.

    4) Naďalej platia všetky bezpečnostné opatrenia - rúško alebo respirátor počas celého dňa (prestávky aj vyučovacie hodiny), dezinfekcia rúk a odmeranie teploty pri vstupe do budovy školy, rozostupy.

    5) Od pondelka bude v prevádzke aj školská jedáleň. K jej fungovaniu budú vydané hygienicko-bezpečnostné opatrenia. Ak sa chce niekto odhlásiť z obedu, urobí to v pondelok do 8.00 h.

    6) Chcem upozorniť, že prímestská autobusová a čiastočne aj mestská doprava funguje v mimoriadnom režime. Preto ak dochádzate, overte si spojenie.

    7) Pre žiakov, ktorí prídu do školy autom bude k dispozícii novozriadené parkovisko na bývalom asfaltovom ihrisku. Aj títo žiaci vstupujú do budovy školy hlavným vchodom alebo zadným vchodom v COV - aj pre nich platí výsledok testu, meranie teploty a dezinfekcia rúk.

    8) Domov mládeže zatiaľ nebude v prevádzke.

    9) V škole naďalej prebiehajú rekonštrukcie tried. Preto sa namiesto učebne ANJ1 bude vyučovať v učebni DEJ a namiesto učebne ANJ3 v učebni CHE. Zároveň bude obmedzený pohyb na dolnej chodbe pred jazykovými učebňami.

     

    Prajem Vám pekný zvyšok prázdnin a teším sa na stretnutie. Verím, že to zvládneme.

    riaditeľ školy

     

    Zoznam mobilných odberových miest (antigen)

    aktualizované: 25.02.2021 o 12.45 h

  • NET@FIIT 2021

    Dňa 8. februára 2021 sa uskutočnila online celoštátna súťaž NET@FIIT 2021. Bola zameraná na overenie vedomosti stredoškolákov z oblasti počítačových sietí. Súťaž organizovala Slovenská technická univerzita v Bratislave.

    Náš štvrták Jozef DŽUBÁK z odboru Informačné a sieťové technológie sa umiestnil na nádhernom 1. mieste. Súťaž spočívala v konfigurácií zariadení (počítače, switche, routre, servery) prepojených počítačovou sieťou v simulátore Cisco Packet Tracer podľa zadania. Problematika predstavovala úlohy v rozsahu úrovne certifikácie CCNA (Cisco Certified Network Associate).

    Pretože súťaž prebiehala online, museli súťažiaci počas riešenia nahrávať svoju obrazovku, mikrofón a webkameru prostredníctvom OBS Project ( Open Broadcaster Software) do videosúboru. Študent sa musel so zvoleným nahrávacím softvérom oboznámiť ešte pred súťažou a mať ho pripravený v čase súťaže.

    Blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov!

    Henrieta Tarajčáková, garantka prípravy študentov

    fotoalbum NET@FIIT 2021   Diplom NET@FIIT 2021

  • OKRESNÉ KOLO OLYMPIÁDY Z NEMECKÉHO JAZYKA

    OKRESNÉ KOLO OLYMPIÁDY Z NEMECKÉHO JAZYKA

    Dňa 20.januára 2021 sa konalo okresné kolo olympiády z nemeckého jazyka.

    Vzhľadom na momentálnu situáciu, prebehla súťaž online formou. Po zaregistrovaní, dostal každý súťažiaci svoj kód, pod ktorým súťažil.

    Našu školu reprezentoval víťaz školského kola Adam Broško z III.A triedy.

    Súťažil v kategórii 2D (stredné odborné školy), získal 21 bodov a postupuje na krajské kolo.

    Tešíme sa z jeho úspechu a srdečne blahoželáme.

    Vyučujúce nemeckého jazyka

  • NÁVRAT DO ŠKOLY SA ODKLADÁ

    Na základe rozhodnutia vedenia Košického samosprávneho kraja žiaci 4. ročníka od pondelka 08.02.2021 do školy nenastúpia a budú naďalej pokračovať vo vzdelávaní dištančnou formou.

    Nástup do školy bude najskôr po jarných prázdninách 1. marca 2021. Závisieť bude od aktuálnej pandemickej situácie. 

    Viac tlačová správa župné stredné školy budú pokračovať v dištančnom vzdelávaní.

    Aktualizované: 04.02.2021 o 20.15 h                                                                                                   

    riaditeľ školy

  • OKRESNÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

    OKRESNÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU

    Dňa 13. 1. 2021 sa konalo ONLINE okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku.
    V kategórii 2D (SOŠ) získal Adam Szilvási (IV.C) 1. miestov kategórii 2C2 (anglofónni žiaci) získal Martin Franc (IV.A) 2. miesto. Adam Szilvási postupuje do krajského kola.
    Adamovi a Martinovi srdečne blahoželáme.

    vyučujúce anglického jazyka

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná priemyselná škola technická
    Hviezdoslavova 6
    052 01 Spišská Nová Ves
  • (+421) 0534466249
    (+421) 0534466308

Fotogaléria