Navigácia

  • AJ NAĎALEJ DIŠTANČNE....

    S ohľadom na súčasnú pandemickú situáciu a s ňou súvisiace opatrenia, oznamujeme žiakom školy, že vyučovanie pokračuje od 11. januára 2021 naďalej dištančnou formou podľa platného rozvrhu hodín. Platí to pre všetky ročníky.

     

    Prvý polrok bude ukončený 31. januára 2021. Klasifikácia bude uzatvorená do 26. januára 2021 do 15.00 h. Ak niektorí žiaci nebudú do tohto termínu klasifikovaní, budú môcť byť preskúšaní do 31. marca 2021.

     

    Viac informácií ku klasifikácii a taktiež maturitným skúškam.

     

    Všetkým žiakom prajeme v novom roku dostatok vytrvalosti a pevnej vôle.

    Vedenie školy

  • NÁVRAT DO ŠKOLY - INFORMÁCIA

    Stále očakáme usmernenie nášho zriaďovateľa k nástupu žiakov 4. ročníka do školy. Ak budeme mať ďalšie informácie, budeme o tom čo najskôr informovať našich žiakov, rodičov a zamestnancov.

    Aktualizované:  04.02.2021 o 16.20 h

    riaditeľ školy

  • Vianočné prázdniny 2020

    Vianočné prázdniny 2020

    Všetkým našim študentom, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom prajeme pekné vianočné sviatky naplnené pokojom, láskou, porozumením a radosťou.

    V novom kalendárnom roku 2021 predovšetkým pevné zdravie, veľa pracovných úspechov a pohody v osobnom živote.

    Po zimných prázdninách a dovolenkách začína riadne vyučovanie v pondelok 11. januára 2021.

    -vedenie školy-

  • ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY V ANGLICKOM JAZYKU 2020/2021

    ŠKOLSKÉ KOLO OLYMPIÁDY  V ANGLICKOM JAZYKU 2020/2021

    Dňa 30. 11. 2020 sa na našej škole uskutočnilo online školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnilo sa ho 24 študentov, ktorí boli rozdelení do dvoch kategórií.

    Výsledky v jednotlivých kategóriách :

    Kategória 2D (1. a 4. ročník):

    1. Adam Szilvási IV. C

    2. Kristína Štrauchová II. A

        Jakub Hvizdoš I. D

    3. Matej Danko IV. B

        Lenka Kačírová I. A

    Kategória 2C2 – anglofónni žiaci: 

    1. Martin Franc IV. A

    Víťazi oboch kategórií ďalej postupujú do okresného kola olympiády v anglickom jazyku. Všetkým zúčastneným študentom ďakujeme za účasť a víťazom gratulujeme k dosiahnutým výsledkom.

                                                                                                                      vyučujúce anglického jazyka

  • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku 2020/2021

    Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku 2020/2021

    Vo štvrtok 26.11.2020 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v nemeckom jazyku - prezenčnou formou. Vzhľadom na momentálnu situáciu, súťažili iba študenti druhej kategórie, a to tretí a štvrtý ročník. Vážime si ochotu a záujem študentov prísť a zapojiť sa.

    Na základe dosiahnutých výsledkov sa porota dohodla na nasledovnom umiestnení študentov:

    2. kategória: 3. a 4.ročník

    1.miesto:  Adam Broško III.A

    2.miesto: Kristína Balážová III.A

    3.miesto:  Nikola Lorková III.A

     

    Víťaz ďalej postupuje  do okresného kola ONEJ. Všetkým prítomným študentom  ďakujeme za účasť a víťazom srdečne blahoželáme.

     

     vyučujúce nemeckého jazyka

  • Informatická súťaž IBobor

    V tomto školskom roku sa uskutočnil 14. ročník informatickej súťaže IBobor, do ktorej sa zapojilo 70 žiakov našej školy. Súťažilo sa v 2 kategóriách - Junior (1. - 2. ročník) a Senior (3. - 4. ročník).

    V utorok 10. novembra 2020 sa súťažilo v kategórií SENIOR, do ktorej bolo zapojených 3229 žiakov z celého Slovenska, ale iba 15,5 % súťažiacich bolo úspešných. Z 34 žiakov našej školy je 9 úspešných riešiteľov - najlepšie sa umiestnil Adam Szilvási IV.C na 72. mieste, Marko Tomčík III.D na 102. mieste a Adrián Novák IV.C na 152. mieste.

    Dňa 14. novembra 2020 súťažilo 6234 žiakov v kategórii JUNIOR, z ktorých bolo 27,9 % úspešných. Z našej školy z 36 zúčastnených žiakov sú 16 úspešní riešitelia. Najlepšie sa na 41. mieste umiestnil Tomáš Zifčák II.D, na 69. mieste Ráchel Midliková II. D a na 190. mieste Boris Choma II.C.  

    Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť.

    RNDr. Jana Ontková

    IBobor - výsledky žiakov

  • JESENNÉ PRÁZDNINY

    JESENNÉ PRÁZDNINY

    Oznamujeme žiakom školy, že na základe rozhodnutia ministra školstva budú v tomto školskom roku 2020/2021  štyri dni jesenných prázdnin: 30.10., 2.11., 6.11. a 9.11.

    Všetkým žiakom aj pedagógom prajeme pekný oddychový čas!

    -vedenie školy- 

  • OZNAM - 11.10.2020

    OZNAM - 11.10.2020

    Na základe rozhodnutia ministra školstva SR bude vyučovanie na SPŠ technickej v Spišskej Novej Vsi prebiehať od pondelka 12.10.2020 dištančnou formou až do odvolania.

    Žiaci sa budú vzdelávať doma podľa platného rozvrhu hodín. Komunikácia s vyučujúcimi bude prebiehať elektronicky. Žiadame všetkých žiakov, aby sledovali svoju mailovu poštu a správy z edupage.

    Stravovanie v školskej jedálni bude pre žiakov školy od 12.10.2020 pozastavené a všetci žiaci sú odhlásení z obeda.

    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

  • Nové technické zariadenia a učebne na škole

    Nové technické zariadenia a učebne na škole

    Stredná priemyselná škola technická úspešne ukončila projekt „Strojárstvo, elektrotechnika a robotika bližšie k žiakom a praxi“. Jedným z cieľov projektu bolo zmodernizovať technické vybavenie školy v súlade s aktuálnymi potrebami praxe.

    Najväčšia časť nákladov (na projekt) bola financovaná z prostriedkov Európskej únie, časťou prispel zriaďovateľ školy Košický samosprávny kraj. Zakúpené stroje, systémy, ďalšie príslušenstvo a software majú hodnotu takmer 660 tisíc eur.

    V Centre odborného vzdelávania boli inštalované nové obrábacie stroje s digitálnym odmeriavaním polohy a najmodernejšie CNC stroje.

    Pre vyučovanie mechatroniky a robotiky bude slúžiť programovateľný modulárny výrobný systém a priemyselný robot.

    Oblasť metrológie skvalitní trojsúradnicový merací stroj, prístroj na meranie tvarových odchýlok a ďalšie zariadenia.

    Elektrotechnici ale aj žiaci ďalších študijných odborov sa môžu tešiť na laboratórium pre multimediálne vyučovanie elektrotechnických predmetov a taktiež systém pre počítačom podporované vzdelávanie a prípravu v oblasti elektrotechniky a elektroniky.

    S ohľadom na neustále rastúcu potrebu technického zázemia pre vyučovanie informačných technológií boli počas prázdnin vybudované a zariadené aj ďalšie odborné učebne výpočtovej technikyučebňa počítačových sietí.

    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

    fotoalbum

  • ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2020/2021

    ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2020/2021

    Nový školský rok 2020/2021 sa začína v stredu 2. septembra 2020 o 8.00 hodine. Žiadame všetkých žiakov, aby si so sebou priniesli tašku na knihy.

    Podrobné informácie o organizácii nájdete v nasledovných prílohách:

    1) Pokyn riaditeľa školy č. 1/09-2020.

    2) Triednické hodiny - rozmiestnenie žiakov do učební podľa tried.

    3) Príloha č. 4:  Zdravotný dotazník.... (pre žiaka)

    4) Príloha č. 5:  Vyhlásenie o bezinfekčnosti ...( pre žiaka)

    5) Príloha č. 2:  Vyhlásenie zamestnanca... (pre zamestnanca)

    6) Príloha č. 2a: Zdravotný dotazník... (pre zamestnanca)

    Veríme, že svojou dochvíľnosťou prispejete k dobrému začiatku nového školského roka.

    Tešia sa na Vás Vaši učitelia!

  • Technická akadémia mení NÁZOV

    Podľa zákona o odbornom vzdelávaní a príprave sa od 1. septembra 2020 menia názvy niektorých stredných odborných škôl. Zákon už nepočíta s názvom technická akadémia. Preto aj Technická akadémia v Spišskej Novej Vsi musela pristúpiť k zmene názvu a po rokovaní s Košickým samosprávnym krajom ako zriaďovateľom školy a po schválení MŠVVaŠ SR má od 1. septembra 2020 názov Stredná priemyselná škola technická.

     

    Dochádza len k zmene názvu školy, zameranie a obsah štúdia sa nemení. Znamená to, že škola bude naďalej vzdelávať žiakov v odboroch orientovaných na mechatroniku, strojárstvo, elektrotechniku, informatiku, logistiku a programovanie v príslušných zameraniach. Tieto korešpondujú s požiadavkami trhu práce a vývojom nových technológií. Všetky odbory budú naďalej ukončené maturitnou skúškou s možnosťou pokračovania v ďalšom vysokoškolskom štúdiu.

     

    -vedenie školy-

  • ÚRADNÉ HODINY NA SEKRETARIÁTE ŠKOLY

    Oznamujeme žiakom, rodičom a verejnosti, že počas letných prázdnin budú úradné hodiny na sekretariáte školy v pracovných dňoch v čase 9.00 - 12.00 h.

     

    Tlačivá k potvrdeniu, potvrdenia o návšteve školy a ostatné ďalšie požiadavky je možné vybaviť:

    1.  písomným vyžiadaním na e-mailovej adrese školy:   skola@tasnv.sk

    2.  písomným vyžiadaním na adrese školy:   Technická akadémia, Hviezdoslavova 6, 052 01  Sp. Nová Ves

    3.  telefonickým vyžiadaním na t.č. školy:   053/4466249

    4.  osobne (ak je to možné, prosíme, uprednostniť predchádzajúce možnosti).

     

    Vstup do budovy školy je možný len s ochranným rúškom. 

    sekretariát školy

  • Náš štvrták Erik Revaj najlepší na Slovensku!

    Náš štvrták Erik Revaj najlepší na Slovensku!

    Dňa 19. júna 2020 sa v Bratislave uskutočnil 19. ročník výročnej konferencie programu sieťových akadémií v Slovenskej a Českej republike. Žiak TASNV Erik Revaj si na nej prevzal cenu za 1. miesto v národnej súťaži NAG2020 (Networking Academy Games). 

    Študentská súťaž je určená pre stredoškolákov a vysokoškolákov, ktorí sa v rámci svojho štúdia zapojili do programu Sieťových akadémií Cisco. Erik získal v kategórii stredoškolskí študenti za test a praktickú časť 93,12%, a tak bol najlepším z 99 súťažiacich z celého Slovenska

     

    15.ročník národnej súťaž NAG2020 sa uskutočnil  19. mája 2020 a organizovala ju spoločnosť Cisco Systems Slovakia v spolupráci s ASC/ITC pri Technickej univerzite v Košiciach, ITC pri Slovenskej technickej univerzite v Bratislave, ITC Žilinskej univerzity a Univerzita Pavla Jozefa Šafarika. Od študentov sa očakávali vedomosti na úrovni priemyselnej certifikácie CCNA (CCNA 200-125). Súťažiaci riešili on-line vedomostný test a on-line praktickú  úlohu.

    Kvôli mimoriadnej situáci (COVID-19) súťažili dištančným spôsobom.

    Ing. Henrieta Tarajčáková

    fotoalbum

  • INFORMÁCIE PRE ŽIAKOV - UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA

    1)   V tomto školskom roku sa už na škole riadne vyučovanie nezačne. Stále prebieha a bude prebiehať vyučovanie dištančnou formou.

    2)   Ukončenie klasifikácie   - 24.06. o 14.00 h.

    3)   Odovzdanie učebníc, odovzdanie skriniek a triednické práce:

    • 1. ročník a II.A, II.B           - 26.06. - podľa pokynov triednych
    • 3. ročník a II.C, II.D, II.E   - 29.06. - podľa pokynov triednych

    4)   Prevzatie vysvedčení   - 30.06. - podľa pokynov triednych

  • PONUKA ŠTÚDIA PRE ŠKOLSKÝ ROK 2020/2021

    Technická akadémia ponúka záujemcom o štúdium na škole pre školský rok 2020/2021 tieto študijné odbory:

    • mechatronika – programovanie robotov a CNC strojov
    • strojárstvo – grafické systémy a programovanie CNC strojov
    • informačné a sieťové technológie
    • elektrotechnika – počítačové systémy a siete
    • technické lýceum – programovanie
    • logistika

    Všetky odbory sú 4-ročné maturitné - končia maturitnou skúškou. 

    Viac informácií o odboroch nájdete TU alebo v sekcii Škola-Študijné odbory.

    Kritéria prijímacieho konania nájdete TU alebo v sekcii Prijímacie konanie.

  • Úspech na celoslovenskom kole

    Celoslovenské kolo Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ) sa konalo 5. mája 2020 dištančnou formou. Technickú akadémiu reprezentovalo 5 súťažných prác, ktoré postúpili z krajského kola.

    Veľký úspech sme dosiahli tým, že dve naše práce vyhrali svoje kategórie a dve sa umiestnili na 3. mieste. V odbore 09 strojárstvo, hutníctvo, doprava práca „Pásová brúska“ od autora Mareka Kusyho sa umiestnila na 1. mieste. V odbore 15 ekonomika práca „Optimalizácia skladového layoutu“ od  autorky Lenky Kopaničákovej  taktiež obsadila 1. miesto.

    V odbore 02 matematika a fyzika získal 3. miesto žiak Tomáš Grivalský s prácou „Demonštrácia výhod pixelových detektorov ionizujúceho žiarenia“. V odbore 12 elektrotechnika a hardvér sa žiak Martin Petrek s prácou “6 miestny multimeter“ umiestnil na 3. mieste.

     

    Srdečne blahoželáme.

    Martin Kokoruďa, zástupca riaditeľa školy

  • Ukončenie štúdia žiakov 4. ročníka a MATURITNÉ SKÚŠKY

    1. Žiaci štvrtého ročníka ukončia školský rok 2019/2020 podľa usmernenia ministra školstva.
    2. Riaditeľ školy oznamuje, že žiaci budú v 2. polroku na vysvedčení klasifikovaní z predmetov: TSV a PRAX ústnym hodnotením absolvoval(a).
    3. Klasifikácia známok za 2. polrok končí v pondelok 4. mája 2020 o 12.00 hod.

    Podrobnejšie informácie ohľadom maturitných skúšok budú zaslané všetkým žiakom v štvrtom ročníku do správy v systéme EDUPAGE dnes 28.4.2020.

    PRÍLOHY

    usmernenie-hodnotenie-ziakov-strednych-skol.pdf

    2020-04-23-Rozhodnutie-MS-spojene.pdf

    casova-os-ziaci-rodicia.pdf

     

  • Úspech na krajskom kole Stredoškolskej odbornej činnosti

    Úspech na krajskom kole Stredoškolskej odbornej činnosti

    17. apríla 2020 sa uskutočnilo vyhodnotenie krajského kola Stredoškolskej odbornej činnosti (SOČ). V tomto školskom roku sa uskutočnilo dištančnou formou na základe písomných prác. Našu školu reprezentovalo 14 súťažných prác, ktoré postúpili zo školského kola.

     

    V odbore 01 problematika voľného času žiak Lukáš Šimo získal 1. miesto s prácou „Automatická solárna závlaha“.

    V odbore 02 matematika a fyzika získal 2. miesto žiak Tomáš Grivalský s prácou „Demonštrácia výhod pixelových detektorov ionizujúceho žiarenia“.

    V odbore 09 strojárstvo, hutníctvo, doprava získal 1. miesto žiak Marek Kusy s prácou „Pásová brúska“ a 3. miesto získali autori Patrik Mlynár a Adam Szilvási s prácou “Multifunkčné CNC“

    V odbore 12 elektrotechnika a hardvér sa žiak Martin Petrek s prácou “6 miestny multimeter“ umiestnil na 2.  mieste.

    Úspech sme dosiahli i v odbore 15 ekonomika a riadenie s prácou „Optimalizácia skladového layoutu“ od  autorky Lenky Kopaničákovej, ktorá obsadila 1. miesto.

     

    Úspešné práce budú našu školu reprezentovať na celoštátnom kole, kde im prajeme veľa šťastia!

     

    Martin Kokoruďa, zástupca riaditeľa školy

  • PRERUŠENIE VYUČOVANIA - aktualizované 27.3.

    PRERUŠENIE VYUČOVANIA - aktualizované 27.3.

    27. marec 2020

    Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky bude PRERUŠENÉ VYUČOVANIE  od 30. marca 2020 do odvolania.

    Ďalšie informácie ohľadom maturitných skúšok a prijímacích skúšok nájdete TU.

    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

     

     

    13. marec 2020

    Na základe záverov Ústredného krízového štábu s následným usmernením ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR je na škole

    PRERUŠENÉ VYUČOVANIE v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

    Termín konania Maturity 2020 – EČ a PFIČ sa presúva na obdobie od 31. marca 2020 do 3. apríla 2020.

    Žiadame všetkých žiakov, aby priebežne kontrolovali svoju elektronickú poštu, webovú stránku školy a prípadné pokyny svojich vyučujúcich.

    Učitelia môžu zverejňovať zadávanie domácich úloh a príprav  aj prostredníctvom oficiálnej webovej stránky školy a EDUPAGE.

    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

     

     

    Pokyn č. 10/2020 - 10. marec 2020

    Na základe Pokynu predsedu Košického samosprávneho kraja č. 10/2020 zo dňa 10.3.2020 prerušuje riaditeľ Technickej akadémie vyučovací proces od 11.3. do 13.3.2020.

    Žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú v uvedených dňoch automaticky odhlásení z obedu.

    Informácie priebežne aktualizujeme.

    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

     

    Pokyn č. 6/2020 - 9. marec 2020

    Na základe Pokynu predsedu Košického samosprávneho kraja č. 6/2020 zo dňa 8.3.2020 prerušuje riaditeľ Technickej akadémie vyučovací proces v dňoch 9.3. a 10.3.2020.

    Žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú v uvedených dňoch automaticky odhlásení z obedu.

    Informácie priebežne aktualizujeme.

    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

    INFEKCIA_SPOSOBENa_NOVYM_TYPOM_KORONAVIRUSU.docx

    Čo robiť ak cestujete ...

    Ako znížiť riziko infekcie koronavírusom?

    Usmernenie_HH_SR_COVID_19_druha_aktualizacia.pdf

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná priemyselná škola technická
    Hviezdoslavova 6
    052 01 Spišská Nová Ves
  • (+421) 0534466249
    (+421) 0534466308

Fotogaléria