Navigácia

  • PRERUŠENIE VYUČOVANIA - aktualizované 27.3.

    PRERUŠENIE VYUČOVANIA - aktualizované 27.3.

    27. marec 2020

    Na základe rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky bude PRERUŠENÉ VYUČOVANIE  od 30. marca 2020 do odvolania.

    Ďalšie informácie ohľadom maturitných skúšok a prijímacích skúšok nájdete TU.

    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

     

     

    13. marec 2020

    Na základe záverov Ústredného krízového štábu s následným usmernením ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR je na škole

    PRERUŠENÉ VYUČOVANIE v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

    Termín konania Maturity 2020 – EČ a PFIČ sa presúva na obdobie od 31. marca 2020 do 3. apríla 2020.

    Žiadame všetkých žiakov, aby priebežne kontrolovali svoju elektronickú poštu, webovú stránku školy a prípadné pokyny svojich vyučujúcich.

    Učitelia môžu zverejňovať zadávanie domácich úloh a príprav  aj prostredníctvom oficiálnej webovej stránky školy a EDUPAGE.

    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

     

     

    Pokyn č. 10/2020 - 10. marec 2020

    Na základe Pokynu predsedu Košického samosprávneho kraja č. 10/2020 zo dňa 10.3.2020 prerušuje riaditeľ Technickej akadémie vyučovací proces od 11.3. do 13.3.2020.

    Žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú v uvedených dňoch automaticky odhlásení z obedu.

    Informácie priebežne aktualizujeme.

    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

     

    Pokyn č. 6/2020 - 9. marec 2020

    Na základe Pokynu predsedu Košického samosprávneho kraja č. 6/2020 zo dňa 8.3.2020 prerušuje riaditeľ Technickej akadémie vyučovací proces v dňoch 9.3. a 10.3.2020.

    Žiaci, ktorí sa stravujú v školskej jedálni, budú v uvedených dňoch automaticky odhlásení z obedu.

    Informácie priebežne aktualizujeme.

    RNDr. Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

    INFEKCIA_SPOSOBENa_NOVYM_TYPOM_KORONAVIRUSU.docx

    Čo robiť ak cestujete ...

    Ako znížiť riziko infekcie koronavírusom?

    Usmernenie_HH_SR_COVID_19_druha_aktualizacia.pdf

  • Technická akadémia POMÁHA v čase koronavírusu

    Technická akadémia sa vďaka svojmu vybaveniu 3D-tlačiarní v Centre odborného vyučovania zapojila do pomoci počas pandémie COVID-19. Na výrobe obručí pre ochranné štíty sa podieľa učiteľ Ing. Ivan Tomaščík a žiak štvrtého ročníka Patrik Mlynár.

    vedenie školy

    Reportáž TU   fotoalbum

  • ZENIT v elektronike - celoslovenské kolo

    ZENIT v elektronike - celoslovenské kolo

    V dňoch 10. - 13. februára 2020 sa na Strednej odbornej škole automobilovej v Košiciach konalo celoslovenské kolo súťaže ZENIT v elektronike. Súťaže sa zúčastnilo 32 najlepších študentov z celého Slovenska, ktorí si účasť vybojovali v krajských kolách.

    Našu školu reprezentovali Martin Petrek (4.E) v kategórii A a Michal Vitikáč (2.E) v kategórii B. V rámci súťaže absolvovali teoretický test, komplexný projekt v oblasti elektroniky, návrh a výrobu plošného spoja. 

    V kategórii A obsadil Martin Petrek 5. miesto a v kategórii B Michal Vitikáč 7. miesto.

    Blahoželáme!

    fotoalbum   výsledky-A.pdf   výsledky-B.pdf

  • ZENIT v strojárstve – celoštátne kolo

    ZENIT v strojárstve – celoštátne kolo

    Po víťazstve v krajskom kole 21.ročníka ZENIT v strojárstve študent štvrtého ročníka Lukáš Sivák postúpil do celoslovenského kola, ktoré sa uskutočnilo 11. až 13. februára 2020 na SOŠ v Košiciach – Šaci, kde obsadil výborné 2. miesto.

    Súťaž zahŕňala strojárske kreslenie – aj pomocou CAD, výkresovú dokumentáciu, strojársku technológiu a pevnostné výpočty. 

    Ing. Marián Butvin

  • NET@FIIT 2020 - 1. miesto v celoslovenskej súťaži

    NET@FIIT 2020 - 1. miesto v celoslovenskej súťaži

     

    Dňa 14. februára 2020 sa uskutočnila celoštátna súťaž NET@FIIT 2020, zameraná na overenie vedomosti stredoškolákov z oblasti počítačových sietí. Súťaž organizovala Slovenská technická univerzita v Bratislave. Náš štvrták, Erik REVAJ, z odboru Informačné a sieťové technológie sa umiestnil na nádhernom 1. mieste. Súťaž spočívala v konfigurácií zariadení (počítače, switche, routre, servery) prepojených počítačovou sieťou v simulátore Cisco Packet Tracer podľa zadania. Zahrnutá problematika predstavovala úlohy v rozsahu úrovne certifikácie CCNA (Cisco Certified Network Associate).

    Erikovi srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy na celoslovenskej súťaži. Prajeme mu úspech v ďalších súťažiach.

    Ing. Henrieta Tarajčáková

    diplom.pdf   vysledky.pdf   fotoalbum

  • Lyžiarsky kurz – Drienica 2020

    Lyžiarsky kurz – Drienica 2020

    V dňoch 27.1. – 31.1.2020 sa uskutočnil kurz pohybových aktivít v prírode - lyžiarsky kurz v lyžiarskom stredisku SKI Drienica. Bol organizovaný pre 104 žiakov prvého ročníka na Technickej akadémii. 

    Počasie bolo priaznivé, podmienky na lyžovanie veľmi dobré. Lyžovanie podľa plánu zvládli všetci žiaci. Začiatočníci si osvojili základné techniky zjazdového lyžovania, pokročilí sa zdokonalili v základných technikách. Všetci žiaci si vyskúšali aj slalomové preteky jednotlivcov.

    Súťaž o najrýchlejšieho slalomára sme rozdelili na 4 chlapčenské kategórie – úplní začiatočníci, začiatočníci, mierne pokročilí a pokročilí a na kategóriu dievčatá.

    Ing. Mgr. Peter Kraus, vedúci kurzu

    fotoalbum

  • Pozvánka na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

    Pozvánka na DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

    Technická akadémia pozýva žiakov základných škôl, rodičov a výchovných poradcov na Deň otvorených dverí dňa 6. februára 2020 o 8.00 - 15.00 h.

     

     

    Účastníci získajú informáciu o:

    - priestorových a materiálnych podmienkach štúdia,

    - pravidlách prijímacieho konania,

    - ponuke a náplni študijných odborov.

    Tešíme sa na Vašu návštevu!

    plagát

  • Naši žiaci v súťaži EXPERT GENIALITY SHOW

    Naši žiaci v súťaži EXPERT GENIALITY SHOW

    Žiaci našej školy sa zúčastnili celoslovenskej vedomostnej súťaži EXPERT Geniality Show. Súťažilo sa v piatich témach.

    V kategórii Mozgolamy sa na 1. mieste umiestnil Martin Pacanovský z II.A, na 4. mieste Adrián Novák III.C a na 11. mieste Peter Miklas z II.B.

    V kategórii Tajomstvá prírody boli nasledovné umiestnenia: 3. miesto Dominik Konársky II.E, 6. miesto Peter Miklas II.B.

    Celkovo v oboch kategóriách 7. miesto získal Adrián Novák III.C.

    V kategórii Svetobežník sa na 9. mieste umiestnil Tomáš Grivalský IV.A.  

    Úspešným žiakom blahoželáme!

    RNDr. Jana Škerlíková

  • Výborné umiestnenie Technickej akadémie

    Výborné umiestnenie Technickej akadémie

    Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO zverejnil 17. decembra 2019 aktuálny rebríček základných a stredných škôl.

    Technická akadémia sa v kategórii stredných odborných škôl umiestnila na 3. mieste v Košickom kraji, z celkového počtu 51 hodnotených škôl. Pri hodnotení stredných škôl INEKO zohľadnila výsledky externých častí maturitných skúšok, nezamestnanosť a regionálne uplatnenie absolventov, úspešnosť prijímania na vysoké školy, účasť na súťažiach a mimoriadne výsledky žiakov, pedagogický zbor a finančné zdroje školy.

    Na základe uvedených kritérií dosiahla Technická akadémia koeficient hodnotenia 7,0, ktorý ju v celoštátnom porovnaní zaradil na 7. miesto medzi strednými školami technického zamerania. Hodnotených bolo 380 škôl.

    Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

    Viac:   www.ineko.sk 

  • Technická akadémia sa stala členom Digitálnej koalície

    Technická akadémia sa stala členom Digitálnej koalície

    Dňa 26. novembra 2019 sa v aule Magna Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave, za účasti podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu Richarda Rašiho, uskutočnilo Výročné rokovanie Digitálnej koalície – Národnej koalície pre digitálne zručnosti a povolanie. Súčasťou programu rokovania bolo aj prijatie nových členov.

    Vzhľadom na vzorové kvalitné odborné vzdelávanie a prípravu na škole v odboroch STEM (prírodné a technické vedy) dostala Technická akadémia v Spišskej Novej Vsi ponuku pristúpenia k Digitálnej koalícii. Naša škola ponuku prijala, riaditeľ školy sa zúčastnil na rokovaní a podpísal prístupové memorandum a záväzok pre zlepšovanie digitálnych zručností na Slovensku. Medzi 16-timi novoprijatými členmi Digitálnej koalície boli okrem vzdelávacích inštitúcií aj niektoré verejnoprávne inštitúcie a súkromné spoločnosti z IT sektora.

    Technická akadémia sa zaviazal vytvoriť podmienky pre ďalšie zavádzanie robotických systémov do vzdelávania. Aktivity školy sú v súčasnosti zamerané tak, aby sa záväzok podarilo splniť a Technická akadémia reálne prispela k digitálnemu rozvoju Slovenska.

    Ladislav Ruttkay, riaditeľ školy

    Viac:   www.digitalnakoalicia.sk

    fotoalbum

  • Vianočné prázdniny 2019

    Vianočné prázdniny 2019

    Všetkým našim študentom, pedagogickým aj nepedagogickým zamestnancom prajeme pekné vianočné sviatky naplnené pokojom, láskou, porozumením a radosťou.

    V novom kalendárnom roku 2020 veľa pracovných úspechov a pohody v osobnom živote.

    Po zimných prázdninách a dovolenkách začína riadne vyučovanie v STREDU 8. januára 2020.

    -vedenie školy-

  • Stolný tenis

    Stolný tenis

    Dňa 3.12.2019 sa v telocvični SOŠ-ekonomická uskutočnilo regionálne finále (okresy Spišská Nová Ves a Rožňava) družstiev chlapcov v stolnom tenise aj za účasti našej školy. Účasť sme si zabezpečili druhým miestom v okresnom kole z 5.11.2019.
    Naši chlapci v zložení Martin Milan, Martin Mitrík, Samuel Marek a Matúš Zombek obsadili prvé miesto, keď zdolali vo finále Gymnázium Krompachy a postúpili na júnovú Krajskú športovú olympiádu do Košíc.

    fotoalbum

  • ZENIT v elektronike - krajské kolo

    ZENIT v elektronike - krajské kolo

    Dňa 28.11.2019 sa na SPŠ elektrotechnickej v Košiciach uskutočnilo krajské kolo súťaže ZENIT v elektonike. Z našej školy sa ho zúčastnili štyria žiaci, ktorí opäť úspešne reprezentovali našu školu. V kategórii B (študenti 1. a 2. ročníka) zvíťazil náš žiak Michal Vitikáč a piate miesto obsadil Patrik Pavlanský. V kategórii A (študenti 3. a 4. ročníka) obsadil Martin Petrek druhé a Patrik Mlynár tretie miesto. Michal Vitikáč a Martin Petrek postúpili na celoslovenské kolo, ktoré sa tohto roku bude konať v Košiciach.

    Všetkým blahoželáme.

    vysledky_zenit_2019_Kosice.xls     fotogaléria

  • Zenit v strojárstve

    Zenit v strojárstve

    Dňa 27.11.2019 sa na SOŠ v Košiciach - Šaci uskutočnilo krajské kolo ZENIT v strojárstve.

    Kategória A

    Našu školu reprezentovali žiaci IV.C Dárius Rusiňák a Lukáš Sivák, ktorí sa umiestnili na prvých dvoch miestach. Na 1. mieste sa umiestnil Lukáš Sivák, ktorý bude našu školu reprezentovať na celoštátnom kole.

    Kategória C

    Našu školu reprezentovali dvaja žiaci 4.B triedy – Adam Šarga, ktorý sa umiestnil na 2. mieste a Viliam Bilpuch na 4. mieste.

    Úlohou súťažiacich bolo zhotoviť CNC program pre strojovú súčiastku podľa výrobného výkresu.
    Hodnotila sa:

    • vyznačenie nulového bodu obrobku a zakreslenie dráhy nástrojov
    • technologický postup
    • správna voľba rezných podmienok, nástrojov a vyhotovenie CNC programu

    Súťažiacim za zodpovedný prístup k súťaži patrí poďakovanie.

    fotoalbum

  • Informatická súťaž IBobor

    Informatická súťaž IBobor

    V tomto školskom roku sa uskutočnil 13. ročník informatickej súťaže IBobor, do ktorej sa zapojilo 32 žiakov našej školy. Súťažilo sa v 2 kategóriách - Junior (1. - 2. ročník) a Senior (3. - 4. ročník).

    V utorok 12. novembra sa súťažilo v kategórií SENIOR, do ktorej bolo zapojených 4314 žiakov z celého Slovenska, ale iba 14,1 % súťažiacich bolo úspešných. Zo 16 žiakov našej školy sú 4 úspešní riešitelia: na 151. mieste sa umiestnil Adrián Novák III.C, na 301. mieste Michal Peták III.D, na 409. mieste Adam Szilvási III.C a Martin Švajka IV.E na 537. mieste.

    Dňa 14. novembra súťažilo 7 994 žiakov v kategórii JUNIOR, z ktorých bolo 33,1% úspešných. Z našej školy, zo 16 zúčastnených žiakov sú 15 úspešní riešitelia. Najlepšie na 118. mieste sa umiestnili Michal Turčan II.D a Marko Tomčík II.D.

    Všetkým zúčastneným ďakujeme za účasť.

    RNDr. Jana Ontková

     

  • Medzinárodné vzdelávanie v októbri a v novembri 2019 na našej škole

    Medzinárodné vzdelávanie v októbri  a v novembri 2019  na našej škole

    Okrem absolvovania odborných stáží našich žiakov v zahraničí organizuje aj naša škola vzdelávanie pre žiakov z partnerských zahraničných škôl.

    Dvojtýždňové vyučovanie v rámci projektu Erasmus+ sa uskutočnilo v našom Centre odborného vzdelávania. Témou bolo programovanie CNC strojov. Naši lektori Ing. Emil Henček a Mgr. Stanislava Hudranová vyučovali 17 žiakov zo zahraničia (Nemecko, Švajčiarsko, Slovinsko, Česko) spolu s našimi 6 žiakmi z odborov mechatronika a strojárstvo.

    Výsledkom bolo naprogramovanie a vyhotovenie súčiastky. Záverečný test a prezentácia sa uskutočnili v angličtine pred odbornou komisiou.

    Všetkým úspešným absolventom kurzu bol slávnostne odovzdaný certifikát na Radnici v Spišskej Novej Vsi.

    Monika Hodnická, koordinátorka medzinárodných projektov

  • Medzinárodné vzdelávanie v októbri a v novembri 2019 v zahraničí

    Medzinárodné vzdelávanie v októbri  a v novembri 2019 v zahraničí

    Naša škola znova získala grant v rámci projektu Erasmus+. Ide o projekt, počas ktorého vycestujú naši žiaci na odbornú stáž do zahraničia. V jednotlivých partnerských školách sa učia v zmiešaných medzinárodných tímoch, komunikujú spoločným pracovným jazykom (angličtinou), riešia úlohy a nakoniec vykonajú písomnú a ústnu skúšku pred odbornou komisiou. Za úspešné absolvovanie získajú medzinárodný certifikát, ktorý obsahuje prvky ECVET (systém, ktorý garantuje vzájomné uznávanie získaných poznatkov, zručností a schopností v európskej krajine/škole/firme).

     

    1)Odborná stáž -Mníchov (Nemecko), 7.10.-18.10.2019. Téma: Programovanie PLC strojov, účastníci: Oscar FajgelAdam Szilvási (III.C-mechatronika).

     2)Odborná stáž -Mníchov (Nemecko), 4.11..-15.11.2019. Téma: Internet vecí (Internet of Things), účastníci: Zuzana Dudžáková (II.D-informačné a sieťové technológie), Jozef Džubák (III.D-informačné a sieťové technológie), Matúš Sobinovský (III.A-technické lýceum).

    3)Odborná stáž -Tábor (Česká republika), 11.11.-22.11.2019. Téma: Programovanie CNC strojov+metrológia, účastníci: Pavol Hrušovský, Juraj Zakucia, Sebastián Kyjovský (III.B-strojárstvo).

    Monika Hodnická, koordinátorka medzinárodných projektov

  • Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku 2019/2020

    Školské kolo olympiády v nemeckom jazyku 2019/2020

    Dňa 26.11.2019 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo olympiády v nemeckom jazyku. Zúčastnilo sa ho 12 študentov, ktorí boli rozdelení do dvoch kategórií. Na základe dosiahnutých výsledkov sa porota dohodla na nasledovnom umiestnení študentov:

    1. kategória: 1. a 2.ročník

    1.miesto: Adam Broško 2.A

    2.miesto: Nikola Lorkova 2.A

    3.miesto: Patrik Legát 2.A

     

    2. kategória: 3. a 4.ročník

    1.miesto: Ester Blašková 4.A

    2.miesto: Tomáš Grivalský 4.A

    3.miesto: Nikola Fábryová 3.A

     

    Víťaz 2.kategórie ďalej postupuje  do okresného kola ONEJ. Všetkým prítomným študentom  ďakujeme za účasť a víťazom srdečne blahoželáme.

    vyučujúce nemeckého jazyka

  • OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

    OLYMPIÁDA V ANGLICKOM JAZYKU

    Dňa 27. 11. 2019 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády v anglickom jazyku. Zúčastnilo sa 29 študentov, ktorí boli rozdelení do troch kategórií.
    Výsledky jednotlivých kategórií:

    1. kategória (1.–2. ročník)
    1. Patrik Čenščák (II.A)
    2. Kristína Štrauchová (I.A)
    3. Katarína Repková (II.A)

    2. kategória (3.-4. ročník)
    1. Tomáš Grivalský (IV.A)
    2. Matej Danko (III.B)
    3. Adrián Novák (III.C)

    3. kategória - 2C2 – anglofónni žiaci
    1. Martin Franc (III.A)
    2. Ezra T. Gregoire (II.A)
    3. Tibor Šimko (II.A)

    Víťazi 2. a 3. kategórie ďalej postupujú do okresného kola Olympiády v anglickom jazyku. Všetkým zúčastneným študentom ďakujeme za účasť a víťazom gratulujeme k dosiahnutým výsledkom.

    PaedDr. Karaffová

  • Spiš Sight Spot, prezentácia projektu

    Spiš Sight Spot

    Prezentácia projektu

    Spišské osvetové stredisko, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravuje dňa 26.11.2019 o 10:30 v priestoroch Technickej akadémie v Spišskej Novej Vsi verejnú prezentáciu projektu Spiš Sight Spot.  

    Neprofesionálni filmári – študenti Technickej akadémie predstavia svoje krátke filmové dokumenty o technických pamätihodnostiach Spiša, ktoré vytvorili počas dvoch predchádzajúcich workshopov a samostatnej tvorivej  aktivite v teréne. Celkovo uvidíme 5 produkcií, ktoré nám priblížia  vežu farského kostola v Spišskej Novej Vsi, drevený most v obci Kluknava, továreň na spracovanie železnej rudy v obci Štefanská Huta, baritové bane v obci Poráč a Markušovský hrad v obci Markušovce.

    Prezentácia Spiš Sight Spot je vyvrcholením snáh Spišského osvetového strediska o rozvoj neprofesionálneho filmu v prostredí stredoškolskej mládeže na Spiši a zároveň snahou o upriamenie  pozornosti na niektoré menej známe a zachované  pamätihodnosti Spiša.

    Značka Spiš Sight Spot chce byť ďalej šírená hlavne prostredníctvom súčasných internetových platforiem a sociálnych sietí. Aj takýmto spôsobom chce projekt  prispieť k podpore  miestneho lokálpatriotizmu.

    Projekt Spiš Sight Spot je jedným zo šiestich projektov realizovaných v rámci výzvy  programu Terra Incognita  „Tradície inšpirujú inovácie“. Z uvedenej výzvy boli podporené  Košickým samosprávnym krajom inovatívne projekty kultúrnych organizácií v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti v celkovej  výške takmer 100 000 Eur.

    Zdroj: Mgr. Monika Tkáčová, Spišské osvetové stredisko

    www.vucke.sk, www.terraincognita.sk, www.osvetasnv.sk

     

    Prezentácia a plagát - https://osvetasnv.sk/archiv/spis-sight-spot-prezentacia-projektu

    Fotogaléria - osvetasnv.sk/spis-sight-spot-prezentacia

strana:

Novinky

Kontakt

  • Stredná priemyselná škola technická
    Hviezdoslavova 6
    052 01 Spišská Nová Ves
  • (+421) 0534466249
    (+421) 0534466308

Fotogaléria